Mobiele gebruiker wil meer beveiliging (9 mei)

Bijna twee derde van de gebruikers van mobiele technologie heeft weinig vertrouwen in de veiligheid van de apparatuur. De kans is groot dat ze bij een serieus beveiligingsincident er vanaf zullen zien bepaalde toepassingen nog te gebruiken.

Uit de Trusted Mobility Index van Juniper Networks, een wereldwijd onderzoek onder ruim 4000 gebruikers van mobiele apparaten, blijkt dat bijna 80 procent niet langer online wil bankieren als hierbij een beveiligingsprobleem optreedt. 63 procent twijfelt of ze wel vertrouwen kunnen hebben in de veiligheid van hun mobiele activiteiten. Tegelijkertijd gebruiken consumenten steeds meer mobiele apparaten, toepassingen en diensten dan ooit. Gemiddeld heeft men 3 apparaten in bezit die verbonden kunnen worden met internet. Bijna 20 procent heeft er zelfs 5 of meer. Driekwart van de respondenten bankiert via internet terwijl hij onderweg is of bekijkt zijn persoonlijke medische informatie mobiel.

Serviceprovider moet het doen
De gebruikers zijn ervan overtuigd dat vooral hun ‘serviceproviders’ voor het draadloze netwerk verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun mobiele activiteiten. Maar ook de leverancier van het apparaat of de leverancier van de beveiligingssoftware zijn in hun ogen verantwoordelijk. Dat zien die serviceproviders zelf nog niet zo, hoewel Juniper ervan overtuigd is dat grote serviceproviders nog dit jaar beveiligingsdiensten zullen starten.

Bron: AutomatiseringGids